LG'nin Quad HD ekranlı amiral gemisi modeli test merkezimizde.
Ekran: 5.5 inç, 1440x2560 çözünürlük, 534 ppi, True HD-IPS + LCD
İşlemci: Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801, 4 çekirdekli 2.5GHz değerde Krait 400
RAM: 2GB (3GB versiyonu da var)
Hafıza: 16GB (32GB versiyonu da var) + microSD kart desteği
GPU: Adreno 330
İşletim sistemi: Android 4.4.2 KitKat
Ağırlık: 149 gram
Kalınlık: 8.9mm
Kamera: 13MP ana kamera + flash ışığı (4K kayıt). 2.1MP ön kamera (1080p)
Batarya: Çıkarılabilir 3000mAh
Bağlantılar: 3G, Bluetooth 4.0, WiFi Direct, GPRS, NFC
Basit arayüz ve Knock Code
LG, kullanıcıların karşısına basit ve kullanışlı bir arayüzle çıkıyor. Birçok görsel unsurun kısılarak hazırlandığı bu arayüz, şarj kullanımına da pek yük bindirmiyor. Ancak ara ara yaşanan kasılmalar da gözlerden kaçmıyor doğrusu. LG, bu konu üzerine eğilecek ve bir performans yaması yayınlayacaktır diye düşünüyoruz. Android 4.4.2 KitKat'ın kullanıldığı telefon, Knock Code özelliğiyle geliyor. Hatırlarsanız LG G2'de ekrana çift dokunarak uyku modundan çıkabiliyorduk. G3 ise, bir kaç adım daha ileri gidiyor ve güvenlik düzeyini artırıyor.
Ayarlardan ekran kilidi kısmına geldiğinizde, sayılarla şifrelemeden Knock Code özelliğine kadar birçok seçeneğin olduğunu görüyorsunuz. LG, burada size 80 binin üzerinde farklı ekran açılış kombinasyonu sunuyor. İstediğiniz gibi dokunuş sıralaması belirleyebiliyorsunuz. Ekran demişken, ayarlar kısmında Ana Ekran başlığı da dikkat çekiyor. Burada "Easy Home" seçeneği var ve bunu seçerseniz, telefonun ana ekranında rehber, mesajlaşma, internet ve telefon çevirmeniz için numaraların hali hazırda beklediğini görüyorsunuz.
Ve tabii ki yazılımsal tarafta konuşmaya devam edelim. Telefon kilit ekranındayken, üst tarafta saat ve tarih bilgilerinin bir daireye alındığını görüyorsunuz. LG, G3 için Quick Circle isimli bir kılıf hazırladı. Eğer telefonu bu kılıfla kullanırsanız, işte bu dairede de en sık kullandığınız uygulamalar beliriyor. Kılıfı açıp ekranı tam ekran olarak kullanmak yerine işlerinizi hızlıca buradan da halledebiliyorsunuz.
Ana ekranda dikkat çekici unsurlardan bir tanesi de üst tarafta yer alan "Smart Notice" ibaresi. Burada, yapmanız gerekenler hakkında size bazı bilgiler veriliyor ve hatırlatmalar yapılıyor. Diyelim ki sizi biri aradı, ama siz telefona cevap vermediniz. Bir süre sonra burada size bilgi veriliyor ve aramanız öneriliyor. Ayrıca, telefonda performansı artırmaya yönelik olarak bazı optimizasyon çalışmalarının yapılması gerektiğini de yine buradan görebiliyorsunuz. Siz tıkladıkça aşağıya doğru açılan bir yelpaze gibi tasarımı da hoş olmuş.
+ Performanslı çalışıyor
+ Başarılı Quad HD ekran
+ Başarılı kamera
- 4K video performansı iyi değil
- Arayüzde ara ara kasmalar oluyor