LG'nin Quad HD ekranlı amiral gemisi modeli test merkezimizde.
Ekran: 5.5 inç, 1440x2560 çözünürlük, 534 ppi, True HD-IPS + LCD
İşlemci: Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801, 4 çekirdekli 2.5GHz değerde Krait 400
RAM: 2GB (3GB versiyonu da var)
Hafıza: 16GB (32GB versiyonu da var) + microSD kart desteği
GPU: Adreno 330
İşletim sistemi: Android 4.4.2 KitKat
Ağırlık: 149 gram
Kalınlık: 8.9mm
Kamera: 13MP ana kamera + flash ışığı (4K kayıt). 2.1MP ön kamera (1080p)
Batarya: Çıkarılabilir 3000mAh
Bağlantılar: 3G, Bluetooth 4.0, WiFi Direct, GPRS, NFC
LG, özellikle geçtiğimiz yıl çıkardığı G2 isimli amiral gemisi modeliyle adından söz ettirmişti. Yüksek performansının yanında rakiplerine göre uygun fiyatıyla da dikkat çeken ürün, sağlamlık konusunda ise kafalarda şüpheler oluşturmuştu. Zira telefonu köşelerinden biraz esnettiğinizde, bazı sesler duyuyordunuz. Sonuç olarak birçok kişi G2'yi tercih etti ve bu, G3'ün de zeminini hazırladı. LG ise, ilgiye teşekkür etse de daha fazla ilgi beklemişti, buna ulaşamadığı için de üzgün olduğunu dile getiriyordu. Bu sebeple G3, daha özenli ve iddialı bir şekilde hazırlandı, 2 farklı versiyon olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu.
LG G3, 2GB RAM - 16GB dahili hafıza ve 3GB RAM - 32GB dahili hafıza olmak üzere iki versiyon olarak üretildi. Her iki versiyonda da 128GB'a kadar ek hafıza desteği veren microSD kart girişi bulunuyor. Bizim inceleyeceğimiz model ise, 2GB RAM ve 16GB dahili hafızaya sahip olan model.
Yüksek çözünürlüklü inceleme videosu için tıklayın.
Şimdi isterseniz tasarım detaylarıyla incelememize başlayalım.
LG G3, son derece sade diyebileceğimiz tasarım hatlarına sahip. Elinize aldığınızda ilk dikkatinizi çeken, fazlasıyla inceltilmiş çerçeve ve büyük Quad HD ekranı oluyor. Ön kısımda neredeyse yalnızca LG logosu için ufak bir alan kullanılmış. Geriye kalan alanın büyük bir kısmında 5.5 inç değerinde ekran konumlandırılmış. Ve LG, bu kez daha sağlam bir tasarım çizgisi yaratmış. G2 ile mukayese edildiğinde, G3'ün çerçevesi ince olsa da fazla esnemiyor ve G2'deki gıcırtı seslerini duymuyorsunuz.
G3'ün ön üst tarafında ahize, ikinci kamera ve farklı renklerdeki bildirim ışığı dikkat çekiyor. Telefonun alt kısmında kulaklık girişi ve microUSB bağlantı noktası yer alırken, fiziksel tuşları yalnızca arka, üst tarafta görüyorsunuz. LG'nin Sihirli Tuş akımı bu üründe de sürüyor. Tuşlar, kullanımın daha kolaylaşması açısından tırtıklı ve içeri doğru oval tasarımla karşımızda. Ortada yer alan ve çıkık olarak tasarlanan daire tuş sayesinde de istersek telefonu buradan uyandırabiliyoruz.
+ Performanslı çalışıyor
+ Başarılı Quad HD ekran
+ Başarılı kamera
- 4K video performansı iyi değil
- Arayüzde ara ara kasmalar oluyor