Sukulent saksısı nasıl olmalı derken, öncelikle sukulentin büyüdüğünü göz ününde bulundurmalıyız. Bu nedenle Sukulent saksısı büyüklüğü nasıl olmalı ve de Sukulent en iyi hangi saksıda yetişir bakacak olduğumuzda, sukulentinizin cinsine ve ne kadar büyüyeceğine bağlıdır. Boyuna değil ama enine genişleyen bu bitkilerin bu şekilde olan büyüme durumları göz önünde bulundurmalıdır. Yine sukulentin saksısı için ele alacağımız sukulent saksısı nasıl değiştirilir, bakacak olduğumuzda köklerine zarar vermeden rahat edeceği bir toprağa alınmalıdır. Bu arada sukulentin suyunun nasıl olacağına gelecek olursak sulama için uzun süreye ihtiyaç duyarlar.
Sukulent, literatürdeki diğer adı ile sucus, kaktüs familyasına ait bir bitkidir. Günümüzde evlerde ve iş yerlerinde oldukça popüler olan bu bitki, hemen her yerde kolayca yetiştirilen bir bitkidir. Boyut olarak tek tip olmayıp farklı boylarda olan bu bitkinin aynı zamanda farklı renkleri de vardır. Uzun süre su tutma yeteneği ile bilinen bitki, suya ihtiyaç duymadan uzun süre yaşayabilmektedir. Bu özellikler ile zahmetsiz oluşu evlerde, bahçelerde ve ofislerde daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır.
Sukulent; Latincede sucus, dilimizde ise sukulent olarak bilinen bir bitkidir. Sap ya da meyve suyu anlamına gelen bu bitki, kök ve dallarında uzun süre su depolayabilmektedir. Ilıman ve sıcak bir iklimin bitkisi olan sukulentler yaz ve bahar aylarını daha çok severken kış aylarından pek hoşlanmaz. Bu nedenle bakımında dikkat edilecek husus hava sıcaklığıdır. Su ihtiyacı da mevsimler göre değişmektedir. Söz gelimi, kışın daha çok az sulama isterken yaz ayı gibi sıcak günlerde nem oranına dikkat edilerek sulama yapılmalıdır.
Sukulentler, boyuna değil enine büyüyen bitkilerdir. Yapraklarının zarar görmeyeceği geniş ve rahat bir saksının olmasına özen gösterilmelidir. Geniş haimli bir saksı olması daha iyi olacaktır. Hem yaprakları için hem de sukulentin köklerinin daha iyi hava alması için bu seçim zorunluluk taşımaktadır. Sukulentin nasıl büyüdüğü önemli iken estetik bir saksı seçmek de tercihler arasındadır. Evimi, ofisimi gibi yerleri süsleyen sukulentin saksı kuralları göz önünde bulundurularak estetik bir saksı da seçilebilir.
Sukulentin enine büyüyen bir bitki olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Köklerinin daha iyi hava alması için ise geniş bir saksı seçilmelidir. Sukulent uzun süre su tutan bir bitki olduğu için saksının tabanında mutlaka bir su gideri deliği olmalı ki fazla suyu dışarı atabilsin. Ayrıca sukulentin toprağı kumlu bir yapıda olmalıdır. Sürekli farklı topraklara koyulmamalıdır.
Sukulentin saksısı, bitkinin enine büyüdüğü göz önünde bulundurularak geniş olmalıdır. Hem yapraklarının daha rahat etmesi için hem de köklerinin daha rahat hava alması için saksı boyutu bu nedenle önemlidir.