İnsan ya hayvan fark etmeksizin tüm canlıların hayatlarını idame ettirebilmeleri için besine gereksinimleri vardır. Fındık bitkisi için de bu durum geçerlidir. Fındık bitkisinin sağlıklı bir biçimde gelişebilmesi için doğru yöntemlerin uygulanması gerekmektedir. Bu yazımızda sizler için fındık gübresi ne zaman atılır, fındık için en iyi gübre hangisi, hangi ayda atılır gibi soruların ayrıntılarını derledik.
Tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için bitkilerin verimli bir şekilde gelişmesi gerekmektedir. Tarım alanında büyük bir öneme sahip olan bitki türlerinden biri de fındık bitkisidir. Betulaceae ailesine mensup olan bu bitkinin tohumları, fındık ismiyle tabir edilmektedir. Fındık imalatında gerek sulama sistemlerinin gerekse gübreleme işlemlerinin ayrı bir önemi bulunmaktadır. Fındık üretimi yapılan her yerde fındık gübresine gereksinim duyulmaktadır. Bu işle uğraşan birçok kişi fındığa gübre hangi ayda atılır diye merak etmektedir. Fındık gübresinin atılma dönemi kullanılan gübre türüne göre değişiklik gösterir. Genellikle gübreleme dönemi şubat ayında başlamakta ve Kasım ayına kadar sürmektedir.
Bitkilerin belirli zaman dilimlerinde gübreleme işlemine tabi tutulması büyük önem taşımaktadır. Gübreleme yapıldığında bitkilerin çürümesinin önüne geçilmekle birlikte verimlilik oranında da artma yaşanmaktadır. Fındık üretimi içinde gübreleme yapılması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda karşımıza fındık için en iyi gübre hangisi sorusu çıkmaktadır. Fındık için kullanılan birden fazla farklı özelliklere sahip gübre türü bulunmaktadır. Konuyla ilgili birçok farklı çalışma yapılmış ve bu çalışmalar neticesinde en iyi gübre çeşidinin azot gübresi olduğuna karar verilmiştir. Bu gübre türü ise çoğunlukla mart ve haziran aylarında kullanılmaktadır.