Baharın gelişiyle bahçesi olan hemen herkes çim yetiştirme işinin başına geçmektedir. Çimlerinin sağlıklı ve gür büyümesini isteyenler bazı takviye ürünler kullanmaktadır. Bitki yetiştirirken en büyük yardımcı elbette gübredir, çimler için kullanılacak olan gübreyi doğru seçmek onların sıkı ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olacaktır. Doğru gübre seçimi kadar zamanlaması da önemli olduğu için çim gübresi ne zaman atılır sorusunun yanıtları merak edilmektedir.
Buğdaygiller familyasından gelen çim diploid yapılı bir bitki türüdür. Bazı çim türleri tek sefer bazıları ise çok yıllık yetişmektedir. Boyutları 5 cm'den 100 cm'ye kadar çıkabilir. Çim yetiştirmek oldukça basit gibi gözükse de aslında emek isteyen bir iştir. Her şeyden önce bitkilerde bir canlı türüdür, onlara iyi bakılmadığı zaman hastalanabilir hatta solabilirler. Çimlerde bir takım durumlarda cansızlaşabilir, seyrekleşebilir yahut sararabilirler. Onların sağlıklarına ya da gür formlarına dönmesi için, hiçbir sıkıntı olmasa dahi gür yetişmesi için bazı bitki bakım ürünleri kullanmak gerekir. Bu konuda gübre imdada yetişmektedir, ancak çimler için en faydalı gübre türü hangisi bilmek gerekir. Katı formlu organik solucan gübresi ya da içeriğinde fosfor, potasyum, azot gibi mineraller içeren kimyasal gübre çimlerin sağlıklı, sıkı ve gür büyümesi için en uygun gübre türlerindendir.
Gübreleme işinden olması gereken verimi almak için zamanlamayı doğru yapmak gereklidir. Yanlış zamanda atılan gübre ne yazık ki bitkilerin yetişmesi üzerinde çok da etkili olmamaktadır. Çimlerin gübrelenme zamanı ise Mart ve Nisan ayıyla başlar, 4-5 haftalık periyotlarla devam eder sonbaharın gelişiyle son gübreleme yapılır ve bir sonraki bahara kadar beklenir. Bu şekilde gübreleme yapmak çimlerin sağlıkla gelişmelerine ve köklerinin toprağı kavramasına oldukça faydalıdır.