Ceviz, mineral ve vitamin yönünden çok zengin olan bir meyve türü olarak bilinir. Meyvelerden sağlıklı bir şekilde verim alınabilmesi için doğru zamanlarda ilaçlama yapılması gerekir. Ceviz ağacının ilaçlanmasında yaygın olarak bordo bulamacı ilacı kullanılır. Bu ilacı ilk kez kullanacak olanlar uygulamadan önce cevize bordo bulamacı ne zaman atılır ve ne zaman uygulanır sorularının yanıtları için internet üzerinden araştırma yapmaktadır.
Bordo bulamacı ilacı, 1885 senesinden bu yana günümüzde halen kullanılan bir tarım ilacı olarak bilinmektedir. İçeriğinde bakır sülfat ile sönmüş kireç bulunan bu tarım ilacı, bitkilerin ve meyvelerin hastalık üretmemesi için tercih edilmektedir. Özellikle sert ve yumuşak çekirdeğe sahip ağaçlarda bu ilaca sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ağaçlarda dal kanseri, memeli pas, yosunlaşma, yaprak delen gibi hastalıklara rastlanılır. Ceviz ağacında ise en sık görülen hastalık yosunlaşma hastalığıdır. Bu ağaca bordo bulamacı ilacı çoğunlukla Kasım ayının sonundan itibaren atılmaktadır.
Bordo bulamacı tarım ilacı, özellikle bitkilerde yaygın olarak rastlanılan mantar ve bakteri hastalıklarının giderilmesinde oldukça etkili bir ilaçtır. Ceviz ağacının sağlıklı bir şekilde büyümesi için de bu ilaçtan yararlanılır. Bu ilacın doğru zamanda ve doğru dozda uygulanması gerekir. Fazla oranda uygulama yapıldığında ters etki gösterebilir ve ağaçlara ciddi zarar verebilir. Ceviz ağacını ilaçlamak için en uygun dönemlerden biri sonbahar diğeri ise ilkbahar dönemidir. Bahar zamanı gözler uyanmadan yaklaşık olarak yedi gün öncesinde b ilacın uygulanması önerilmektedir. Sonbahar zamanında ise ağaç yapraklarının yarısından fazla döküldüğü dönemlerde uygulanması gerekmektedir.