Dünyanın en büyük spor şöleni,
26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek… Olimpiyat kotası için süren müsabakalarda
şimdiye kadar 66 sporcumuz, Paris 2024'te olmayı garantiledi. Artistik cimnastik, atıcılık, atletizm, bisiklet, boks, güreş, halter, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme ve yelken olmak üzere 12 branşta ülkemizi temsil edecek milli sporcularımız büyük bir disiplin, özveri ve azimle kota mücadelesini sürdürüyor.
Haziran ayına kadar sürecek kota müsabakalarında olimpiyata katılım gösterecek Team Türkiye'nin sporcu sayısının artması beklenirken, Mayıs 2022'de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile güç birliğine giden İş Bankası, Paris 2024 yolunda Team Türkiye'ye destek çalışmalarında hız kesmiyor.
HEDEF; ALIŞKANLIK VE TEŞVİK
Daha fazla gencimizin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesi ve başarılarımızın artırılmasının yanında çocuklara spor alışkanlığı kazandırılması, daha fazla gencin bu yola çıkmasının teşvik edilmesi hedefiyle Team
Türkiye'nin olimpiyat yolculuğuna
eşlik eden İş Bankası, aynı zamanda
farklı branşlardan sporculara
bireysel destek de sağlıyor.
Tüm sporcularımızın kota yarış
heyecanı sürerken,
Adem Asil ve İbrahim Çolak'ın da aralarında olduğu cimnastik erkek milli takımı, taekwandocu Emre Kutalmış Ateşli, güreşçi Evin Demirhan Yavuz ve boksör Gizem Özer kota almayı başaran
isimler arasında yer alıyor.
100. YIL GURURU
PARIS 2024 Olimpiyat Oyunları hem Türkiye hem de İş Bankası için ayrı bir öneme sahip. İş Bankası'nın kuruluş tarihinin yanı sıra Türkiye'nin olimpiyat serüveninin başlangıcı da aynı yıla, 1924'e denk geliyor. Bu yıl düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin olimpiyat yolculuğu ve İş Bankası başarılarla 100 yılı geride bırakacak ve bunun gururunu yaşayacak. Türkiye 100 yıllık olimpiyat yolculuğunda ilk altın madalyasını 1936 Berlin'de Yaşar Erkan ile alırken, milli güreşçimiz, 1936 Olimpiyat Oyunları'ndan döndükten sonra İş Bankası'nda çalışmaya başladı. 1928 Amsterdam Olimpiyatları ve 1936 Berlin Olimpiyatları'nda çeşitli dereceler elde eden Mehmet Çoban ve 1948 yılında Londra Olimpiyatları'nda, 1949 yılında Avrupa'da ve 1951 yılında dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Yaşar Doğu'nun da çalışma hayatı İş Bankası ile kesişti.
ADEM ASİL
25 yaşındaki milli cimnastikçi, Tokyo Olimpiyatları'ndan 6.'lıkla dönmüştü. Paris'te hedef madalya.
İBRAHİM ÇOLAK
Tokyo'da halka aletinde 5. olan 29 yaşındaki cimnastikçi, Paris için heyecanlı ve iddialı.
EVİN DEMİRHAN YAVUZ
Tokyo'da son 16 mücadelesi veren 28 yaşındaki milli güreşçi, bu yaz başarılarına olimpiyat madalyasını eklemek istiyor.
GİZEM ÖZER
23 yaşındaki milli boksör, kariyerinde ilk kez olimpiyatlarda mücadele edecek. Hedefi kadın boksundaki başarıyı sürdürmek.
EMRE KUTALMIŞ ATEŞLİ
Tokyo Olimpiyatları'na gitme şansını son anda kaçıran 23 yaşındaki milli tekvandocu, Paris hedefini altın madalya olarak belirledi.
PARİS 2024'TE İLKLER YAŞANACAK
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 206 ülkeden 32 dalda 10 bin 500 sporcu toplam 306 madalya için mücadele edecek. Birçok alanda ilklerin yaşanacağı
Paris 2024'te çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık başlıklarına odaklanılacak. Olimpiyat Köyü, düşük karbonlu çevre dostu binalar, yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı ve sıfır atık politikasının uygulanmasıyla bir "sürdürülebilir kalkınma modeli" örneği olacak. Sıfır emisyonlu araçlardan oluşan bir filo, yarışma boyunca köyde ulaşımı sağlayacak.
Paris 2024'te ayrıca kadın ve erkek sporcuların sayısı eşitlenecek ve dev organizasyonda 5 bin 250 kadın sporcu ile 5 bin 250 erkek sporcu madalya için ter dökecek. Tören için seyircilerin çoğundan giriş ücreti alınmayacak Paris 2024'te, maraton yarışı da ilk kez halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek. Paris 2024 yolunda Fransa'da düzenlenecek çeşitli koşu etkinliklerinde dereceye giren amatör sporcular, olimpiyatlarda sporcularla aynı parkurda yarışacak.