Son dönemde Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli okçulardan olan ve kazandığı madalyalarla göğsümüzü kabartan Mete Gazoz, 2015 yılının kariyerinin dönüm noktası olduğunu söyledi. 21 yaşındaki başarılı sporcu, "Kariyerimde yalnızca bir defa vazgeçtim. 2015 yılıydı, ilk defa Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmıştım. Aynı zamanda olimpiyatlara kota alma şansım vardı. Yaptığım antrenmanların karşılığını alamadığım ilk ve tek yarışma oldu. Ardından bırakma kararı aldım" dedi.
AİLEM HEP ARKAMDAYDI
Mete Gazoz şöyle devam etti: "Ailem ne karar verirsem vereyim arkamda olduklarını söylediler. Devam etmemi, çünkü yetenekli olduğumu vurguladılar. Ben de biraz daha düşündükten sonra kararımdan vazgeçtim. Kendime bir söz verdim, hep kazanmak için çalışacaktım ve asla pes etmeyecektim. O günden sonra hep bunu kendime hatırlatarak yoluma devam ettim. Zaten bu olaydan bir yıl sonra da Rio Olimpiyat Oyunları'nda ok atıyordum."
BABAM HERKESTEN ÇOK BANA BAĞIRIYORDU
"SPORCU aileden gelmenin avantajları tabii ki var. Disiplini ve çalışkan olmayı onlardan öğrendim. Öte yandan tabii ki olumsuzlukları da var. Özellikle çocukluk yıllarımda antrenmanlar sırasında babam bana diğer öğrencilerinden daha fazla bağırırdı. Bunu büyüyünce daha iyi anladım ve ona hak verdim. Sınıf üzerindeki otoritesini kurması için bunu yapması gerekiyordu."
25 YILLIK rekoru kırdığım için mutluyum
"7 YILDIR farklı ülkelerden sporcuların katılımı ile gerçekleşen Fetih Kupası'nda bu sene salgın nedeniyle sadece Türk okçular vardı. Görev alan herkese çok teşekkür ediyorum. Tedbirleri son derece iyi alınmış, çok güzel bir organizasyon oldu. 70 metrede Alper Aytaçoğlu'nun 25 yıllık rekorunu kırdığım için çok mutluyum. İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte rekor kırmak benim için ayrıca değerli. Karantina sürecini iyi geçirdiğimi düşünüyorum. Eski performansıma çok geçmeden geri döneceğim."
AVRUPA'DA 1 NUMARAYIZ
"TÜRK okçuluğunu Avrupa'da ilk sıraya koyarım. Dünya Okçuluk Federasyonu'nun açıkladığı verilere göre de ABD ve Güney Kore'den sonra en başarılı ülke Türkiye. Bu noktada Milli Takım antrenörlerimize de bir parantez açmalıyız. Çok yoğun ve verimli antrenmanlar yapıyoruz."
HİÇBİR MADALYA İNSANLARIN HAYATINDAN DEĞERLİ DEĞİL
"HEDEFLERIM arasında olimpiyat madalyası da var. Açıkçası Tokyo 2020 tamamen iptal olsaydı duygu karışıklığı yaşardım. Şimdi yaptığımız idmanların, hazırlıkların üzerine koyma şansımız var. Salgın nedeniyle ertelemenin herkes için en doğru karar olduğunu düşünüyorum. Hiçbir madalya insan hayatından değerli değildir."
METE'DEN KISA KISA
4 Defter tutmak bir okçuluk geleneği. Bu sporda mümkün olduğunca fazla ok atmanız ve defter tutmanız gerekiyor.
Bakanlığın vakıf üniversiteleriyle yaptığı işbirliği, sporcuların gelecek kaygısını azaltan bir uygulama.
Kariyerim boyunca her zaman örnek bir sporcu olmaya çalıştım. Ancak daha kat edecek çok mesafem var.
Babam eski bir okçu, annem de bu sporun içerisinden geliyor. Ok ve yayı ilk kez elime 3 yaşında aldım. Okçu olmasaydım havalı tabanca, eskrim veya atıcılık ile uğraşabilirdim.
Attığımız okları kendimiz topluyoruz. Ortalama bir antrenman gününde 8.5 kilometre yürüyoruz.