Bakla dolması tarifi merak konusu olarak Masterchef izleyicileri tarafından bakla dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki soru üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.
BAKLA DOLMASI MALZEMELER
- 1 kilo asma yaprağı
- 750 gr. kemikli et
- 2 su bardağı kuru bakla
- 2 su bardağı kırık yarma
- 2 yemek k. domates salçası
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay k. tuz
- 2 çay k. pul biber
- 1 yemek k. tereyağ
- 5 yemek k. sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
BAKLA DOLMASI HAZIRLANIŞI
- Baklalar biraz ılık suda bekletilir,
- İç malzemelerin hepsi karıştırma kabına alınır üzerini geçmeyecek kadar su ile karıştırılır, bu baklaların yumuşamasını sağlayacak
- Tencerenin altına kemikli etler dizilir,
- Yaprakların parlak kısımları dışarda kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı iç koyulup iki tarafından kapatılıp sarılır,
- Sarmalar bitince su eklenip tereyağ parçaları koyulur ( su üzerini geçmeyecek ama gözükecek ) kısık ateşte pişirilir.