Fenerbahçe'de Ersun Yanal döneminde bireysel performansı artırmaya ve sakatlıkları azaltmaya yönelik çalışmalar meyvesini verdi. 16. haftada göreve gelen Yanal ve ekibi, takıma Kreatin Kinaz isimli bir test yapıyor. Bu test, kandaki Kinaz oranını tespit etmeye yarıyor.
Kandaki Kinaz oranı artan oyuncular tespit edilerek, bu oyuncuların antrenman programları hafifletiliyor. Kanda bulunan Kinaz isimli maddenin artması oyuncuyu sakatlığa açık hale getiriyor. İşte bu test bunun tespitini ve olası sakatlıkların önüne geçmeyi sağlıyor. Bu test ve sonrasındaki uygulamalar rakamlara da ciddi oranda yansıdı.
Fenerbahçe'de Yanal öncesi, yani ilk 15 hafta, yaşanan sakatlık sayısı 28... Bu sayı sakatlık önleyici uygulamalar sayesinde 16-26. haftalar arasında 9'a düştü. Yanal döneminde oyuncuların antrenmana katılımları ciddi şekilde arttı. İlk 15 haftada sakatlıklar nedeniyle kaçırılan idman sayısı 430'du. 16-26. hafta arasında ise bu sayı 119'a geriledi.
Fenerbahçe'de aralık ayından bu yana antrenmana katılım oranında yaşanan artış, oyuncuların performansına doğal olarak olumlu yansıdı. Takımda aşağıyukarı tüm futbolcuların ivmesi yukarı dönmeye başladı. Birçok futbolcudaki gelişim gözle görülür biçimde hissedildi. Yanal döneminde istatistiklerinde en bariz yükseliş yaşayan futbolcular, Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Mehmet Topal, Mehmet Ekici ve Roberto Soldado oldu.
Ceza sahası içinde topla oynama istatistiğini iki katına çıkardı.
Ortalama isabetli pas sayısını 36.2'den, 46.8'e yükseltti.
Üçüncü bölgede topla oynama sayısını yaklaşık ikiye katladı.
Rakipten kazandığı top sayısını 7.8'den 10'a getirdi.
Vücut enerjisini sağlayan enzimlerden biri olan CK yani Kreatin Kinaz, farklı doku ve hücrelerde üretilebilmektedir. Bu test kaslarda oluşabilecek iltihaplanmaların tespiti ve diğer farklı hastalıkların araştırılması için yapılmaktadır. CK değerinin düşük veya yüksek olması durumlarında çeşitli hastalıklardan şüphe duyulabilir.