Galatasaray'ın 26 Haziran'daki tüzük kongresinin iptali için yargıya gidildi. Bazı üyeler, toplantıda alınan kararların geçersizliğinin tespiti ve iptali, bu kararlara dayalı yapılan işlemlerin geçersizliği ve iptali, bu konuda ihtiyati tedbir kararı alınması talebiyle Beyoğlu Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Galatasaray Spor Kulübü'nün 29 Mayıs tarihli olağanüstü toplantısının Divan Başkanı tarafından ertelendiği ve 26 Haziran'da yeniden olağanüstü toplantı yapıldığı vurgulanan dava dilekçesinde her iki toplantının da hukuk ve mevzuata aykırılıklar içerdiği savunuldu. İşte dilekçedeki iddia ve talepler:
1- 29 Mayıs tarihli toplantının herhangi bir oylama yapılmadan ve genel kurul kararı alınmadan Divan Başkanı'nın kararıyla 26 Haziran'a ertelenmesi tüzüğün 47. maddesine aykırıdır.
2- 26 Haziran tarihli toplantıda yönetim kurulunun önergesinde yer alan
"Toplantının 16 Ekim'e geri bırakılması" tüzüğün 31/b maddesine aykırıdır. Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.
3- İlk toplantıda oylanarak kabul edilmiş bazı konuların
26 Haziran tarihli ikinci toplantıda tekrar görüşülmesi tüzüğün 44. maddesine aykırıdır.
4- İlk toplantıya
bin 112 kişi katılmıştır.
Medeni kanunun 81. maddesi uyarınca tüzük değişikliği için 2/3 müspet oy gerekir. Bunun sayımı yapılmadığı için alınan kararlar da usulsüzdür.
Ayrıca ilk toplantıya gelmeyip ikinciye katılanların da nisaba eklenmesi gerekirken, bu da yapılmamıştır.
5- Her iki toplantıda da üyelerin söz hakları tüzük ve ilgili mevzuata aykırı olarak engellenmiş, yönetim kurulunun önergesi dışındaki önergeler okunmamış ve kabul edilmemiştir.