Microsoft Office programları hayatımızın hemen hemen her yerinde karşımıza çıkabilecek ve ihtiyacımız olan programlardır. Artık bilgisayar çağını yaşadığımız şu günlerde Powerpoint programlarını öğrenmek kaçınılmaz duruma geldi. Okuldan tutun, çalıştığımız iş yerine kadar her yerde ihtiyacımız olan bu programları bilmek gerekir. Bu makalede Powerpoint programında nasıl slayt yapılır? Sorusunun yanıtını bulacağız…
Öncelikle Powerpoint sayfası açılır. Daha sonra sunum için hazırlanan resmi yapıştırmak için sayfanın üst kısmından ekle butonuna basılarak belirlenen resim çift tıklanarak sayfaya yapıştırılır. Eğer sunum birkaç sayfa şeklinde olacaksa yine ekle kısmından yeni slayt butonuna basarak 2. 3. 4. Sayfalar açılır. Her birinde hazırlanan resimler aynı şekilde yapıştırılır.
Müzik eklemek: Powerpoint dosyalarına mp3 formatında eklenen müzikler başka kişilere yolladığınız zaman çalmaz. Bu yüzden mp3 dosyalarını waw formatına çevirirek eklemeniz gerekmektedir.
Slayt geçişi: Sayfaların geçişlerinin otomatik bir şekilde yapılmasını istiyorsanız gelişmiş slayt kısmının altında bulunan 'Otomatik olarak' tikini işaretlemek gerekir. Sayfaların daha efektli bir şekilde geçmesini isterseniz de seçili slaytları uygula kısmından yapabilirsiniz…
Tamamlanan slayt nasıl kayıt yapılır?
Hazırlanan Powerpoint slaytı kaydetmek için sol üst taraftaki dosya kısmını açın. Orada 'Farklı kaydet' seçeneğinde açılan pencereden kayıt edebilirsiniz. Artık sunumuzun izlenmeye hazır.
Slaytlarınıza tarih, saat ve sayfa numarası gibi ek bilgiler girmek istediğinizde, yine "Ekle" menusunu kullanmalısınız. Menü İçerisinde yer alan "Slayt Numarası" seçeneği, "Üstbilgi ve Altbilgi" isimli yeni bir pencere açmanızı sağlar. Bu pencerenin yardımıyla ek bilgilerin tüm slaytlarda ya da sadece belirtilen slaytta görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. "Tarih ve Saat" seçeneği İse, sunum sayfalarına günün tarihini ve saati eklemekle görevlidir.