Pekin Ördeği tarifi: Pekin Ördeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte en lezzetli tarif...
MasterChef son bölümde yapılan “Pekin Ördeği” yemeğinin tarifi, yarışmayı takip edenlerden evinde pişirmek isteyenlerce Pekin Ördeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularıyla bilgi edinilmeye çalışılıyor. Pekin ördeği tarifine ilişkin Pekin Ördeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularının yanıtlarını burada bularak evinizde en lezzetli şekilde pişirebilirsiniz. İşte denenmiş en lezzetli tarifi…
24 Aralık günü ekranlara gelen MasterChef son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından Pekin Ördeği yapmaları istendi. Bu andan itibaren yarışmayı izleyenler Pekin Ördeği tarifi ile ilgili olarak Pekin Ördeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorulara cevap aramaya başladı.
PEKİN ÖRDEĞİ TARİFİ: PEKİN ÖRDEĞİ NASIL YAPILIR?
Pekin Ördeği tarifi detayları şöyle;
PEKİN ÖRDEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 ördek
- Tuz
- Soğan
- Sarımsak
- Ayçiçek yağ
- Anason
- Tane karabiber
- Soya sos
- Toz seker
- Bal
- Sirke
- Zencefil
- Karanfil
- Defne yaprağı
- Hoisin sos
ÜZERİNE
- Bal
- Esmer şeker
- Su
- Soya sos
- Pirinç sirkesi
PEKİN ÖRDEĞİ NASIL YAPILIR?
- Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız.
- Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın.
- Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz.
- Hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.
POŞE SUYU
- Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız.
- Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5dk banyo yaptırınız. (deriler şişecektir)

