Kuzu Pirzola tarifi, MasterChef 2021 son bölümde yapılmasının ardından merak konusu olarak Kuzu Pirzola nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları üzerinden araştırılıyor.
KUZU PİRZOLA NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
MALZEMELER
- 1 kg kuzu pirzola
- 4 adet olgun domates
- 3 adet yeşil biber (acı veya tatlı)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
KUZU PİRZOLA YAPILIŞI
- Kasapta hazırlattığınız kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında, 10-15 dakika kadar, pişirin.
- Domatesleri ve biberleri yıkayıp, halka şeklinde dilimleyin. Pirzolalar hafif suyunu çekmeye başlayınca, tepsiyi fırından alın ve üzerlerini, dilimlenmiş domates ve biberle kaplayın. Daha sonra tepsiyi tekrar fırına koyun, 20-30 dakika daha pişirin (etler ve sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar).
- Tepsiyi fırından çıkarmaya yakın, pirzolaların üzerine kekik serpin. Daha sonra mevsim salatası ile servis yapın.
Not:
- Bu yemeğe tuz ve karabiber eklenmez! Ancak arzu edenler, yerken az miktarda ilave edebilirler.
- Yaz ve sonbahar aylarında domates ve biberle yapılan bu tarifi, diğer mevsimlerde sade olarak da uygulayabilirsiniz.
- Bu tarif, aynı şekilde dana biftek ile de yapılabilir.