Biber salçası tarifi, TV8 ekranlarında yayınlanan 2021 MasterChef Türkiye yarışmasında, Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından biber salçası yapmaları istenmesi sonrasında yoğun olarak merak edilerek Biber salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularıyla araştırılmaya başlandı.
BİBER SALÇASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
BİBER SALÇASI MALZEMELERİ
- 1 kilo kırmızı kapya biberine
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 -6 acı kırmızı süs biber gerekli
- Üzeri için biraz sıvı yağı
BİBER SALÇASI NASIL YAPILIR?
- İlk olarak yıkadığımız ve içini temizlediğimiz kapya biberlerini büyük bir tencereye alıyoruz.
- Biberleri 4'e kesmeniz yeterli biberlerin yarısına kadar gelecek suyla dolduruyoruz tencereyi ve biberler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Daha donra suyunu süzüp blenderden geçiriyoruz. Acı kırmızı biberleri de geçirip hep birlikte büyük bir teflon tavaya alıyoruz. Altını açıp hep başında bekleyeceğiz yanmasın diye karıştıracağız.
- Tuzu ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Kalan suyunu da iyice çekecek. Bu biraz sürüyor kaşıkla salçamı içinden geçtiğinizde o salça tekrar birleşmiyorsa yanı ayırdığınız gibi kalıyorsa o salça bir 10 dakika daha kaynatın tamamdır.
- Sıcakken kavanozlara boşaltın ve üzerine sıvı yağ dökün küflenmemesi için.
- Salçayı buzdolabında saklayın.