AFFOGATO
Bir ya da iki shot espresso içine koyulan iki kaşık vanilyalı dondurmayla hazırlanır. Vanilyalı dondurmanın kokusu ve tadı yavaşça kahveye geçer.
CAFE BOMBON
İspanya'ya özel bir kahve türüdür. Bir espresso shot'ı ve yoğunlaştırılmış sütle hazırlanır. Kahvenin iki kademeli görünmesini sağlamak için süt yavaşça dökülür ve dibe çökmesi beklenir.
CAFFE LATTE
İtalyanca süt ilave edilmiş kahve anlamına gelir. Kısaca latte olarak adlandırılır. Bir veya iki ölçü espressonun üzerine buharda pişmiş süt ve az miktar köpük ilave edilerek hazırlanır.
ESPRESSO
1885'te İtalyan Angelo Moriondo'nun, kahvenin içinden basınçlı buhar ve su geçiren büyük boy bir filtre kahve makinesi icat etmesiyle ortaya çıkmıştır. Koyu sıvı halde, konsantre bir kahvedir. Aynı zamanda cappuccino, macchiato, latte ve Americano gibi kahvetürlerinin de bazıdır. Çekilmiş kahvenin içinden sıcak basınçlı su geçirilerek elde edilir.
CAPPUCCINO
1/3 oranında espresso, 1/3 oranında sıcak süt ve 1/3 oranında süt köpüğü ile hazırlanır. Bazen üstüne kıyılmış çikolata, tarçın veya şeker konulabilir. Cappuccino chiaro (daha fazla süt içerir) ve cappuccino scuro (daha az süt içerir, koyudur) gibi çeşitleri vardır. Sıcak tüketilse de, yaz aylarında cappuccino freddo gibi, soğuk süt köpüğü ile servis edilen çeşidi de sıkça tercih edilir.
AMERICANO
Avrupalılara göre daha hafif filtre kahve içmeyi seven Amerikalılar, II. Dünya Savaşı sırasında espressoya sıcak su ilave ederek Americano'yu yarattı. Espressodan daha az acı ve seyreltilmiş olan Americano, genel olarak 1/3 oranında espresso'ya, 2/3 sıcak su eklenerek hazırlanır. Üzerine süt veya krema da ekleyebilirsiniz.
MACCHIATO
Caffe macchiato ve latte macchiato olarak iki türü vardır. Caffe macchiato; espressoya bir parça süt veya süt köpüğü ilave edilerek hazırlanır. Latte macchiato ise bir bardak süte bir veya iki ölçü espresso katılmasıyla hazırlanır.
MOCHA
Çikolata ve kahveyi birleştiren kahve türüdür. Espresso, süt ve çikolata ile yapılır. İçimi yumuşak ve tatlı bir kahvedir. İsmini Yemen'deki Moka limanından alır.
RISTRETTO
Kahveden en iyi anlayan kahveseverlerin tercih ettiği bir espresso türüdür. Küçük bir fincanla servis edilir. Normal bir espressodan daha sert, daha dolgun ve daha koyudur. Espresso makinesiyle ristretto hazırlarken, kahvenin su ile daha az temas etmesi için el presinin daha hızlı çekilmesi gerekir.
TÜRK KAHVESİ
Yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve ağır ağır kavrulan Türk kahvesi, çok ince biçimde öğütülür. İçine su ve isteğe göre şeker ilave edilerek bir cezvede pişirilir. Bir fincan kahve için iki çay kaşığı kahve kullanılır. Küçük boy Türk kahvesi fincanlarıyla servis edilir. İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa süre beklenir.