Kıymayı, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatlarla yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon, yenibahar ve tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
MANTI MAKARNA
Kıyma, rendelenmiş soğan, çekirdekleri çıkarılıp ince kıyılmış zeytin, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Makarnaları bu karışımla doldurun ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağı, salça ve dövülmüş sarımsağı bir-iki dakika kavurun. Bir çay bardağı kadar su katın ve kaynatın. Mantının üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket mantı makarna
100 gr. kıyma
25 adet siyah zeytin
1 adet küçük boy soğan
5 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
SOSU İÇİN:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
KAYISI PÜRELİ DONDURMA
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve kesme şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
25 adet kayısı
18 adet kesme şeker
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su
1 su bardağı badem
Dondurma