Et, tereyağı ve karanfili, et suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun. Verev doğranmış havuç, arpacık soğan, kıyılmış sarımsak ve zeytini ekleyip bir-iki dakika daha çevirin. Suda açtığınız salçaları, kıyılmış maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyip et yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı
1 adet karanfil
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
15 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1'er dal maydanoz ve nane
Tuz, karabiber
?CEVİZLİ KURABİYE
Yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp şekerle çırpın. Kıyılmış cevizi ve diğer malzemeleri üzerine ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bütün ceviz batırıp 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
150 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta akı
2 adet yumurta
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
?KAĞITTA SEBZELİ KEBAP
İnce doğranmış havuç ve kabağı; fasulye, bezelye ve baharatlarla karıştırın. Doğranmış soğan, maydanoz, peynir ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Fırın kağıdına sebzeleri koyun, üzerine peynirli karışımı yayıp kağıdı kapayın. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet havuç
8 adet haşlanmış taze fasulye
1/2 su bardağı bezelye
4 adet taze soğan
5-6 dal kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı beyaz peynir
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber