Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurun. Son olarak üzüm, fındık ve bademi ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık
100 gr. badem
2 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
150 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
KARALAHANA EZMESİ
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Lahanaların saplarını ve ortasındaki kalın kısımları çıkarıp kıyın ve 15 dakika haşlayın. Ayrı bir tencerede altı su bardağı su kaynatın. İçine lahana, kuru fasulye, tereyağı, pul biber ve tuzu katıp 30 dakika pişirin. Tenceredeki suyun dörtte üçünü bir kaba alın. Lahanaları kaşıkla eze eze pişirin. Tamamen ezilince aldığınız suyu ilave edin. Üzerine mısır unu koyup sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 kg. karalahana
1/2 su bardağı kuru fasulye
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 su bardağı mısır unu
Tuz
KURU SEBZE SOTESİ
Kuru kabak ve biberleri boylamasına bir parmak eninde doğrayın. Daha sonra ayrı kaplarda 15'er dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine kabak ve biberi ilave edin. 10 dakika karıştırarak sote edin ve servis tabağına alın.
MALZEMELER
10 adet kuru dolmalık kabak
10 adet kuru dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı