6 KİŞİLİK
Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bütün olarak, bol suda 15 dakika kaynatıp süzün. Dört su bardağını bir tencereye koyup kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını karıştırın, bir-iki kaşık tavuk suyu ekleyerek ılıtın. Harcı çorbaya yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Üç-dört dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 adet havuç
6 KİŞİLİK
Pırasalı hamsi buğulama
Hamsileri iyice yıkayın ve süzün. Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine pırasaları ve hamsileri ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su koymadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dilimlenmiş domates, limon ve turpla süsleyin.
MALZEMELER
1 kg. hamsi
2 adet pırasa
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet turp
1 adet domates
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
8 KİŞİLİK
Cevizli dilim
Un, yumurta sarısı, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurup 15 dakika dinlendirin.
Harcı için; cevizle pudra şekerini karıştırın. Bir yumurtanın tamamını, iki yumurtanın da beyazını karıştırın.
Hamuru yağlanmış bir tepsiye ince döşeyin.
Harcı hamurun üzerine yayın.
Fırında pişirin.
MALZEMELER
8 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Harcı için:
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri