Kerevizleri halka halka doğrayıp limonlu suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk şeklinde dizin. En üste sütlü harcı gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
İrmik, süt ve toz şekeri karıştırın. Vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirerek kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkartın. Çikolatayı benmari usulü eritip tatlılara paylaştırın. Üzerlerini Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gr. bitter çikolata
1/2 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
KURU SEBZE SOTESİ
Kuru kabak ve biberleri boylamasına bir parmak eninde doğrayın. Daha sonra ayrı kaplarda 15'er dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine kabak ve biberi ilave edin. 10 dakika karıştırarak sote edin ve servis tabağına alın. Sarımsakla yoğurdu karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin. Zeytinyağında yaktığınız pul biberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
10 adet dolmalık kuru kabak
10 adet dolmalık kuru biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber