Eti tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtayı bir kabın içinde çırpın, unu ve galeta ununu ayrı kaplara koyun. Dövülmüş etleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın. Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup kızdırın, etlerin iki yüzünü de kızartın. Limon dilimleriyle
süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş tavuk eti
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
Tuz, karabiber
Biberli kabak sote
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine doğanmış biber, havuç ve kabakları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğranmış domates, limon suyu, sirke, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
3 adet kırmızı dolmalık biber
3 adet kabak
1 adet limon
2 adet kuru soğan
1 adet domates
3 diş sarımsak
3 adet dolmalık biber
1 adet havuç
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Halka tatlısı
Hamur kaşığın etrafında toplanıncaya dek kavurun. Ocaktan alın, biraz ılınınca yumurtaları teker teker kırıp yedirin. Bir tavaya bol miktarda kızartma yağı dökün. Hamuru sıkma torbasına koyup halka şeklinde soğuk yağın içine sıkın. Yağın altını yakın ve hamurları kızartıp soğuk şerbete atın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1.5 su bardağı su
4 adet yumurta
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu