4 KİŞİLİK
Süt, sarımsak, zeytinyağı, defne yaprağı, kekik, karabiber ve pul biberi karıştırın. Etleri sosun içine atın ve karıştırıp bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin. Ertesi gün sosta beklemiş etleri, tereyağında yumuşayıp pişene kadar kısık ateşte soteleyin. Tuzunu ekledikten sonra porsiyonluk olarak hazırlayıp taze kekik ve defne yaprağı ile bağlayın. Tabağa alıp kızartılmış patates dilimi ve kiraz domates ile servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı süt
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 diş dövülmüş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik, karabiber, pul biber
Ege kavurması
6 KİŞİLİK
Tüm otları, domatesi, kırmızı biberi yıkayıp iri iri doğrayın. Tencereye koyup çok az suda beş dakika kadar pişirin, zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı ekleyip üç dakika kadar kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 demet semizotu
200 gr. şevketi bostan
200 gr. arapaşı
200 gr. deniz börülcesi
200 gr. ebegümeci
1 demet taze soğan
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet taze sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Bisküvili çikolata rulosu
4 KİŞİLİK
Çikolatayı benmari usulü eritin, yağlı kağıt üzerine şerit halinde sürüp soğuk bir yerde bekletin. Bisküvileri toz haline getirin, ezilmiş muz, tereyağı, süt, toz şeker ve kakaoyla karıştırın. Harçtan toplar yapın. Çikolata şeritlerini oda sıcaklığında bir dakika bekletip bisküvili topların etrafına sarın.
MALZEMELER
80 gr. bitter çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 adet muz
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao