Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bu ay, son dönemlerin hızla yükselen gastronomi trendlerinden sağlıklı atıştırmalıklar konusunu açıyorum. Bugün üç adet atıştırmalık cips hazırladım sizlere. Hepsini fırında yaptım, zira bir kere başlayınca dizi sonuna kadar çıtır çıtır devam edeceksiniz. Özellikle diyetteyseniz bu cipsleri ara öğünler için yapabilirsiniz. Ofiste, evde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Çocuklarınız ve sizin için severek yiyebileceğiniz doğal mısır cipsleri hazırladım.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz.
KABAK CİPSİ
MALZEMELER
2 adet kabak
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Kabakları soyup cips rendesi ile doğruyoruz. İyice kuruluyoruz, üzerine yağ spreyi ile zeytinyağı serpiştiriyoruz. Tuz ekleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derece fırında kabaklar kuruyup kızarana kadar fırınlıyoruz.
ARMUT CİPSİ
MALZEMELER
2 adet armut
Yarım limon
Tarçın
YAPILIŞI: Armutları incecik dilimliyoruz. Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağımızla yüzeyine yayıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve üzerine tarçın serpiyoruz. 100 derece fırında 1 saat tutuyoruz.
SARIMSAKLI MISIR CİPSİ
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
3 diş sarımsak
YAPILIŞI: Mısır unu ve unu bir kaba alıyoruz. İçine, rendenin en ince kısmıyla rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz. Sonra tuzunu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur kıvam aldığında tezgahın üzerine un serpip ince bir şekilde açıyoruz. İstediğimiz şekli verip kızartıyoruz. Kızartma istemezseniz yağlı kağıt serili bir tepsiye dizebilir ve 200 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.