Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün balık sofralarına alternatif bir bakış açısı getiriyoruz. Bugünlük benden bu kadar. Gönderdiğiniz tarifleri tek tek deniyorum. İdilika yorumu ile zaman içinde yine sizlerle paylaşacağım. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı gönderirseniz çok sevinirim. Bana, idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile sevgi ve selamlarımla...
TAHİNLİ HAVUÇ SALATASI
MALZEMELER
5 adet havuç
250 gr. tahin
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI: Havuçları rendeleyip 10 dakika dinlendiriyoruz. Malzemelerle karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Rendelediğimiz turpları avucumuzun içinde iyice sıkmamız çok önemli, böylece suyu ve acısı çıkacaktır.
DAĞ MEYVELİ TATLI
MALZEMELER
1 su bardağı dondurulmuş dağ meyveleri
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Meyveleri rondoda çekip püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz.
PANELENMİŞ BALIK
MALZEMELER
3 adet fileto balık
1/2 su bardağı rendelemiş eski kaşar
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
2 adet çırpılmış yumurta
Yarım kase un
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Eski kaşar rendesi, ekmek kırıntısı ve çok az tuzu rondoda çekiyoruz. Tavada zeytinyağını ısıtıyoruz, yumurtaları çırpıyoruz. Levrek filetoları önce una, sonra yumurtaya sonra da peynirli kıtır karışıma bulayıp kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağının süzülmesini bekliyoruz.
PÜF NOKTASI
Eski kaşar yerine dolabınızda varsa rendelenmiş parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.