Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son derece ekonomik ve bir o kadar da nefis üç tarife yer veriyorum. Hem cebinizi yormayacak, hem de mutfakta çok zaman harcamadan hazırlayacabileceğiniz bu menü, esasen çocuklar için de etkileyici.
Cipsli tavuk tarifim, o kadar hafif ve ayı zamanda çıtır ki... Maç, dizi ya da sinema keyfi esnasında çıtır çıtır, adeta çekirdek çitler gibi gidiyor. Ben baharatlı mısır cipsi kullandım, ancak kadayıftan tel şehriyeye, irmikten mısır gevreğine çıtır kıvam verebilecek birçok pane harcı ile denenebilir. Çocuklarına farklı bir yemek denetmek isteyen anneler, bu tarifi deneyin.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
KAJUN ÇITIR TAVUK
MALZEMELER
1 kg. parmak şeklinde doğranmış tavuk göğsü
1 paket krema (200 ml.)
1 çay kaşığı kajun baharatı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
PANE İÇİN:
Büyük boy baharatlı mısır cipsi
YAPILIŞI: Bir kaba krema, kajun baharatı, karabiber ve kırmızı toz biberi koyup karıştırıyoruz. Üzerine tavuk etlerini ilave edip hepsini harmanlıyoruz. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dört-beş saat dinlendiriyoruz.
Cipsi poşetindeyken elimizle ufalayıp bir kaba döküyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Tavuk etlerini tek tek cipse bulayıp tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20- 25 dakika pişiriyoruz.
ÇEDARLI YUMURTALI PATATES
MALZEMELER
3 adet büyük boy patates
3 adet yumurta
6 dilim çedar peyniri
3 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı
YAPILIŞ: Patatesleri, kabuklarını soymadan, ortadan ikiye bölüyoruz. Ortasını, kenarları bir santim kalacak şekilde çıkarıyoruz. Diri kalacak şekilde haşlıyoruz ve ardından kızartıyoruz. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıyoruz. Peyniri rendeliyoruz. Tavada tereyağını eritiyoruz. Patatesi yağın üstüne koyuyoruz. Yumurtanın akını patatesin içine yerleştiriyoruz. İki dakika sonra yumurtanın sarısını koyuyoruz. Kalan boşluğa peynir rendesini serpiyoruz. İki-üç dakika peynir rendesi eriyene kadar, tavanın kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
BADEMLİ ÇİKOLATA TOPLARI
MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
125 gr. tereyağı
90 gr. sütlü çikolata
1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao
SÜSLEMEK İÇİN:
1 su bardağı rendelenmiş badem tozu
YAPILIŞI: Tereyağını bir sos tenceresine alıp üzerinde oluşan köpükleri kenara ayırarak kısık ateşte ısıtıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp çikolatayı ufak parçalar halinde içine ekliyoruz. Toz şekeri de bu aşamada ilave ediyoruz. Çikolata ve toz şeker taneleri tamamen eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve hazırladığımız bu karışımı bir süre soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada ayrı bir kabın içine bisküvileri kırıyoruz. İçine süt, kakao ve kavrulmuş file badem ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız çikolatalı, tereyağlı karışımı da bisküvili karışımın içine azar azar ilave ediyoruz. Son olarak, hazırladığımız harcı, minik toplar haline getiriyoruz. Rendelenmiş bademe batırdıktan sonra servis ediyoruz.