Haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Piyazlık doğranmış soğanları tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Patatesi ilave edip, soğanla iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Patates mıhlamasını servis tabağına alıp ortasına doğranmış kavurmayı koyun.
MALZEMELER
1 kg. patates
250 gr. kavurma
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
Tuz, karabiber
PORTAKALLI PUDİNG
Yumurta, şeker ve kakaoyu iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sütü ve nişastayı da ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine çikolatayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Portakalın suyunu ve rendelenmiş kabuğunu kaplara paylaştırın, üzerine pudingi dökün.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
150 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
BİBERLİ HAŞLAMA ET
Derin bir tencereye etleri dizin. Üzerine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. İri iri doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. Salçayı çok az suyla ezip tencereye koyun. Üzerine tereyağını koyup çok kısık ateşte, haşlama yapar gibi kendi buharında pişirin.
MALZEMELER
600 gr. kemikli kuzu eti
1 çorba kaşığı salça
1 kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. dolmalık biber
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber