Helen Mirren'ın 'Aşk Tarifi' ve Bradley Cooper'ın 'Çok Pişmiş' filmlerini mutlaka izlemişsinizdir. İzlemediyseniz de hemen DVD'sini alın. Her iki film de, bir şefin Michelin yıldızı almasının ne kadar büyük çaba gerektirdiğini anlatıyor. Birazdan anlatacağım hikaye de, yeni bir Michelin filmi senaryosu olacak cinsten... Her şefin en büyük hayalidir, Michelin yıldızına sahip olmak... Ömrünü buna adar, bu uğurda intihara sürüklenenler bile vardır hatta. Michelin yıldız savaşları için şöyle bir söylenti vardır: Fransızlar kıldır; kolay kolay kimseye bu yıldızı vermezler ve Fransız şefleri kayırırlar. Velhasıl kelam, geçtiğimiz günlerde Singapurlu sokak yemeği satıcısı Chan Hon Meng, 30 yıldır haftada 100 saat çalışması ve yaptığı işe tutkusunun karşılığı olarak dünyada bir ilki başardı. 2 dolardan az bir fiyata sattığı soya soslu tavuklu noodle ile bir Michelin yıldızı kazandı. Evet evet, tek bir çeşit yemekle... İmkansızın gerçekleşebilecek bir şey olduğunu bir kez daha gösteren bir başarı hikayesi bu. Tüm dünyayı şaşkına çeviren sokak yemekçisi şunu gösterdi ki, milyonlarca dolar yatırım yapılarak açılan mekanlarla veya füzyon mutfağına kuş kondurmakla bu iş olmuyor. Sadece işini tutkuyla yapanlar, bu başarıya sahip olabiliyor. Darısı, bizim nohut pilavcıların başına.