Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Yağlanmış küçük kalıplara
hamuru ince olacak şekilde döşeyip çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Arzu ederseniz içlerine dondurma koyup bekletmeden servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
200 gr. yumuşak tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Zeytinli poğaça
Mayayı suyla karıştırın. Yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin. Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
2 haşlanmış patates
10 gr. yaş maya
1 çay bardağı doğranmış zeytin
2 adet yumurta
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı kepek unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Çiğ krema
Tuz
Zencefilli köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, zencefil, tuz ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve kızgın yağda kızartın. Sosu için sıvı yağda unu kavurun, üzerine et suyunu ekleyin. Rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri içine atıp 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zencefil
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı un
1/2 litre et suyu
1 adet domates
Köri, tuz, karabiber