Tereyağı ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip hızlıca yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin.
Üzerini çatalla delerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Soğuyan tartöletlerin üzerine çikolata ve marmelat sürün. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
80 gr.'lık iki paket bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı marmelat
?DOMATESLİ PATLICAN
Patlıcanları yıkayıp ince dilimler halinde kesin. Domatesleri de kabuklarıyla patlıcanlar inceliğinde dilimleyin, fırın tepsisine balıksırtı şeklinde dizin. Üzerine yumurta, galeta unu, süt ve baharatları koyup çırpın ve fırın tepsisine yerleştirdiğiniz domates ve patlıcan dilimlerinin üzerine dükün.
200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet domates
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber, kekik
3 yumurta
PÜRELİ KEBAP
Patatesleri haşlayıp ezin. Fırın tepsisine yayın ve 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Soğuyunca kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiberle karıştırın.
Eti yağda kavurun.
Pürenin yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sırasıyla eti, halka doğranmış domates ve maydanoz yapraklarını yerleştirin.
En üste kalan püreyi yayın. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
6 adet patates
1/2 kg. kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
Tuz, karabiber
1/2 demet maydanoz