Türk
ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan genç ve ödüllü şef Ömür Akkor'un hazırladığı 'Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi' kitabı, Anadolu'nun bin yıllık yemek geleneğine ışık tutuyor. Akkor'un 18 yıllık çalışmasının meyvesi olan kitabın üçüncüsü yayınlanacak. Kitapta anlatılan lezzetler için hafta başı Kahramanmaraş'taydık. Yakında okuyucu ile buluşacak kitapta dondurma dendiğinde ilk akla gelen yer olan Yaşar Pastanesi'ni de, Melek Gümüşer'in (kitapta Melek Anne olarak anlatılıyor) bağ evini de gidip gördük. Mutfak kültürünün genişliği bir yana, Kahramanmaraş birçok kültürel değere de evsahipliği yapıyor. Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi, Üdürgücü Konağı ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edenler, Kahramanmaraş'la ilgili çok çeşitli bilgilere sahip olabiliyor. Tarihi Kapalı Çarşı'da yürüyüş yaparak bakırcılar ve demircileri iş üstünde görmek de mümkün.