Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dilinize acı biber sürdüren tarifler ile karşınızdayım. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
BİBERLİ LOR
MALZEMELER
Yarım kilo çarliston biber
200 gr. tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Biberleri yıkayıp bir
santimetre genişliğinde halka halka
doğruyoruz. Tavaya zeytinyağını koyuyoruz.
Biberleri tavaya ilave ediyoruz
ve sararıncaya dek orta ateşte
kavuruyoruz. Yumuşayınca ocağı
kısıyoruz, lor peynirini biberlere
ilave edip çatalla ezerek biberlerle
iyice karışmasını sağlıyoruz. İki dakika
sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine
tekrar zeytinyağı dökerek servis
ediyoruz.
SİRKELİ BİBER
MALZEMELER
1 kilo çarliston biber
1 çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI: Tavaya sirkeyi ve yağı koyduktan sonra biberlerimizi de yerleştiriyoruz. Yeteri kadar tuz ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriyoruz. Biberlerimizi cam fırın kabına alıyoruz ve sarımsakları küçük daire şeklinde doğrayıp biberlerimizin üstüne ve aralarına yerleştiriyoruz.
YEŞİL ATOM
MALZEMELER
8 adet yeşil sivri biber
6 adet acı kıl biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
ÜZERİNE:
Bir kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI: Biberleri yıkayıp kuruluyoruz ve saplarını temizleyip istediğimiz boyda doğruyoruz. Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Biberleri tavaya koyup arada karıştırarak soteliyoruz. Ardından bir tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz, bir dakika daha kavurup tuzunu ekliyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz ve biberlerle buluşturuyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra, tavada kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.