200 gr. lahana
1 adet küçük havuç
2 adet soğan
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Lahana ve havucu iyice yıkayıp, ince doğrayın. Soğanı da ince doğrayın. Doğranmış sebzeleri tencereye koyup, üzerine suyu ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra sütü ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı 3-4 dakika daha pişirip servis yapın.
* * *
Kıymalı patates
1 adet küçük soğan
2 adet sivribiber
200 gr. kıyma
3 adet patates
2 adet domates
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Soğanı ince kıyın, biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberleri kıymayla birlikte beş dakika kavurun. Patates ve domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri 3 dakika haşlayın. Derin fırın kabına, sırasıyla domates, patates, kıymalı karışımı ve yine patates koyun. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
* * *
Peynirli hafif börek
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
3 adet yufka
200 gr. yağsız peynir
Çeyrek demet maydanoz
Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün. Ardından yufkaları üst üste dizin. Üzerine yine zeytinyağlı sudan sürün. Yufkaları kare şeklinde kesin. Yufkalardan biraz daha küçük bir tepsiyi yağlayıp, yufkaları serin. Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın, yufkanın üzerine yayın. Tepsinin dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru mektup zarfı gibi katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. Dört üçgeni ortadan bir daha kesin. 170 derece fırında pişirin.