Kuru sebzeleri küçük küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup sebzeleri bir-iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tencereye sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber ve tuz ekleyip sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
8 adet kuru domates
2 adet kuru kırmızı biber
1 adet kuru kabak
6-7 adet kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
KAŞARLI KÖFTE
Patatesleri iyice yıkayın. Üzerine baharatları ve zeytinyağını gezdirin, dilimleyip fırına verin. Pişmesine yakın sivri biberleri ve domatesleri üzerine yerleştirin ve beş dakika daha pişirin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurun. Elinizle açıp içine pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip pide gibi kapatın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
600 gr. kıyma
4 adet taze patates
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet soğan
150 gr. kaşar peyniri
4 dilim pastırma
Kimyon, kekik, kırmızıbiber, tuz karabiber
PIRASALI TAVUK ÇORBASI
İnce kıyılmış pırasaları tereyağında soteleyin, rendelenmiş patatesi de ekleyip pişirmeye devem edin. Üzerine unu ve sütü ilave edin, koyulaşınca ocaktan alın. İnce dövülmüş tavuk göğüs etlerini baharatla ovun, üzerine pırasalı harcı koyup rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
500 gr. tavuk göğsü
2 adet pırasa
1 adet patates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Köri, karabiber, tuz