YAPILIŞI: Nohut haşlanır. Mercimekler de haşlanıp hazır edilir. Bulgur ve irmik ıslatılır. Şişen bulgura, yumurta, un, biber salçası, kimyon, pul biber ve tuz eklenir. Yoğurulan köfteye şekil verilir. Soğan kavrulur. Üzerine domates salçası, kırmızı toz biber koyup karıştırılır. Tencereye yedi su bardağı sıcak su konulup köfteler haşlanır. Haşlanmış nohut ve yeşil mercimek, tuz ve tavuk bulyon eklenir. Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilip çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
1 su bardağı yeşil mercimek
1.5 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1.5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon
KÖFTESİ IÇIN:
1.5 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 tatlı kaşığı tuz