Rendelenmiş domates, ince kıyılmış sivri biber, dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş soğanı yoğurup iç harcını hazırlayın. Lavaş ekmeklerinin üzerine bu harcı paylaştırın. Su ve sıvı yağı karıştırıp üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet lavaş ekmeği
1 adet soğan
3 adet domates
250 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
6 dal maydanoz
ISLAK KURABİYE
Yumurtaları çırpın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Şeker ve suyu kaynatın, fırından çıkan kurabiyeleri şerbete batırıp çıkartın.
MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
PORTAKAL PELTESİ
Portakal suyunu, şekeri ve suyu bir kabın içine koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp kaynayan portakallı karışıma dökün. Koyulaşınca kaselere paylaştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin, Antep fıstıklarıyla karıştırıp peltelerin üzerine paylaştırın. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
6 adet portakalın suyu
1.5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
100 gr. çikolata
50 gr. Antep fıstığı