
Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Ufalanmış ekmek içini, dövülmüş sarmısağı, kıyılmış maydanozu ve baharatları içine koyun ve 5 dakika yoğurun. Harçtan iki parmak kalınlığında köfteler yapıp yağda kızartın. Lavaş ekmeklerine ketçap sürün, köfteleri koyup sarın.
MALZEMELER

500 gr. kıyma

1 adet soğan

4 dal maydanoz

3 dilim ekmek içi

3 diş sarmısak

Kimyon

Karabiber

Tuz

1 çorba kaşığı sıvı yağ

6 adet lavaş ekmeği

2 çorba kaşığı ketçap
Fincan böreği
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin. İç harcı için kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin. Beş dakika kavurup ocaktan alın. Dinlenen hamuru oklava ile açın. Hamurun yarısına altı santim aralıklarla, hazırladığınız harçtan birer çorba kaşığı dolusu yerleştirin. Hamurun boşta kalan yarısını harçlı kısmın üzerine kapatın. Harçlı kısımları ortalayarak, büyükçe bir bardak ağzı ile katladığınız hamurdan yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartıp servis yapın.
MALZEMELER
Hamuru için:

2 su bardağı un

1 adet yumurta

Tuz

1.5 su bardağı ılık su İçi için:

1 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

250 gr. kıyma

Tuz

Karabiber
Çikolatalı kestane
Kestaneleri çizip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su koyup yarım haşlayın. Kabuklarını soyup yeniden tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı su ve toz şeker ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve süzün. Çikolatayı benmari usulü eritip kestaneleri çikolataya batırın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER

1 kg. kestane

Yeteri kadar su

1 su bardağı toz şeker

3 paket 80 gramlık bitter çikolata