6 KİŞİLİK
Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pul biber, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın.
MALZEMELER
6 adet renkli dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1 çay bardağı yer fıstığı içi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Acılı lavaş
4 KİŞİLİK
Öncelikle közlenmiş kırmızı biberi, sarımsağı ve tereyağını robotta iyice çekin. Üzerine kıyılmış maydanozu koyup birlikte tekrar karıştırın. Acı biber ve acı biber salçasını da ekleyip tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra harcı uzun lavaş ekmeklerinin üzerine sürüp beş dakika fırına verin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet lavaş ekmeği
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı acı pul biber
4 dal maydanoz
Erikli pasta
4 KİŞİLİK
Kreması için labne, çiğ krema ve pudra şekerini çırpın, buzdolabında 30 dakika bekletin. Pasta kekinin bir parçasını süt ve şeker karışımıyla ıslatın, meyveleri döşeyin. Kekin diğer yarısını üzerine koyup yine sütle ıslatın. Üzerini soğuttuğunuz kremayla kaplayın, kalan meyvelerle süsleyin.
MALZEMELER
1 adet hazır pasta keki
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 su bardağı çiğ krema
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
Kırmızı erik. frambuaz