Rumelihisarı'nın
özel duraklarından Lokma,
Ramazan ayı boyunca Kandemir
Usta'nın hazırladığı özel
menüyle misafirlerini ağırlayacak.
Menüde ağırlıklı olarak
Karadeniz yöresine ait
lezzetler bulunuyor; güveçte
İspir fasulyesinden pideye, karalahana
sarmasından Rize et kavurmaya
kadar... Osmanlı mutfağına
has bir de iftar çorbası var. Biz
de Ramazan ayı boyunca Lokma'da
konuk şef olarak görev
alacak olan Kandemir Usta ile
buluşmak için mekana gittik. O
sırada Lokma'nın işletme müdürü
Serkan Doğan ve Lokma Dünya
Mutfağı Şefi Cengiz Yürük de oradaydı.
Rizeli olan ve 8 yaşından beri
lokantacılık ile uğraşan Ahmet Kandemir
nam-ı değer Kandemir Usta,
yemeklerinin en büyük ayırt edici
özelliğinin içine kattığı sevgi
olduğunu söyledi: "Her gün
daha iyi olmak için kendimi
yeniliyorum. 51 yaşındayım.
İlk günkü sevgim ve heyecanım
ile ilerliyorum. Karadeniz mutfağı
üzerine yemeklerimi oluşturuyorum.
Ve gerçekten içine
sevgimi katarım. Yiyeceklerime
teşekkür gelmediği takdirde 'Acaba
nerede yanlış yaptım?' diye düşünürüm.
Bu arada Kandemir Usta'nın
özel bir de tatlısı var; Turbo Sütlaç!
Gelmişken ustaya Ramazan için
bu özel tatlıyı yaptırdık. Bu tatlıyı
Azerbaycan, Rusya, Amerika, İngiltere,
Dubai, Arabistan'a gönderdiğini
belirten usta, "Günde 3-4 bin
adet sütlaç yapıyorum" diyor. Misaferlerinin
sütlacını yedikten sonra
bol bol teşekkür ettiğini söyleyen
Kandemir Usta, "Bu lezzet insanların
ayağını yerden kesiyor" dedi.