Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün alternatif lezzet arayanlar için enfes bir önerim var. Madem evlerimizde kendi karantinalarımızı oluşturmuş durumdayız, o halde ustasından nefis tarifler gelsin. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
CHURROS
MALZEMELER
1 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Bir çimdik tuz
SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI: Unu elekten geçirerek tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Yarım saat hamuru dolapta dinlendiriyoruz. Kızartmak için yağı kızdırıyoruz. O sırada dinlenmiş hamuru sıkma torbasına alıyoruz. Kızgın yağa istediğimiz boyda hamuru döküp kesiyoruz. Hamurlarımızın kızarma işlemi bittikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz. Sos için yine ufak bir cezvede malzemeleri ekleyip karıştırmamız yeterli. Servis yaparken isterseniz üzerine toz tarçın ve şeker serpiştirebilirsiniz.
İSPANYOL OMLETİ
MALZEMELER
2 orta boy patates
Orta boy yarım soğan
4 yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz karabiber
YAPILIŞI: Patatesleri ve soğanı küp küp doğrayarak kızartıyoruz. Kızaran malzemeleri ve diğer malzemeleri bir kaba alarak yumurtayla karıştırıyoruz. Hafif yağlanmış tavada pişiriyoruz.
FÜME SOMON DİP
MALZEMELER
1 tutam dereotu
1 domates
3 diş sarımsak
1 kap sarımsaklı mayonez
2 adet kurutulmuş domates
1 çay kaşığı tane hardal
1 yemek kaşığı balzamik
1 çay kaşığı ceviz yağı
50 gr füme somon
Kırık ekmek parçaları
YAPILIŞI: Dereotu ve kuru domatesleri ince ince doğruyoruz. Taze domatesinse kabuklarını soyularak küp küp doğruyoruz. Bir kapta tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kıvamına göre kırık ekmek parçaları ekliyoruz. Servis yaparken füme somonları küp küp doğrayarak üstüne serpiştiriyoruz.