Soğan ve sarmısağı rendeleyin. Soğan, sarmısak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra ıspanaklı karışımı çatalla ezerek püre haline getirin. Derin bir kaba koyup, üstten kaşıkla bastırın. Kabı servis tabağına ters çevirerek püreyi çıkarın. Üzerine yoğurt gezdirip, bir tutam pul biber serperek servis yapın.
Malzemeler
1 adet küçük soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
300 gr. ıspanak
1 kase yoğurt
Kırmızı pul biber
Izgara tavuk budu
Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosa, derisi alınmış tavuk butlarını iyice bulayın. Sosa bulanmış butların her tarafını ızgarada kızartın. Kabukları soyulmuş patates ve domatesle birlikte servis yapın.
Malzemeler
2 adet patates
1 adet domates
4 adet tavuk budu Sos için:
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Diyet elma marmeladı
Elmaların kabuklarını soyup, dilimleyin. Su ile birlikte dilimlenmiş elmaları bir kaba alın. Üzerine karanfilleri ekleyin ve elmalar yumuşayana kadar 10 dakika kadar pişirin. İndirmeye yakın, elmaları çatalla ezip, püre haline getirin. Sonra ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız elmalı marmeladı, soğuduktan sonra kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin.
Malzemeler
1 kg. için:
7 adet tatlı elma
1.5 su bardağı su
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın