Dün akşam çok sevdiğim bir arkadaşım bana akşam yemeğine geldi. Yine zamanla yarıştığım, koşturmanın bolca yaşandığı 30 dakikalık serüvenin içine girdim. Misafir ağırlamayı oldum olası çok sevmişimdir. Bazen bir konsept belirlerim; çok sayıda arkadaşımı çağırırım ve tüm gün o davet için uğraşırım.Bazen de zor bir yemek seçip o yemeğin neredeyse tüm bileşenlerini kendim yapmaya çalışırım. Bazense böyle hazırlıksız yakalanırım ve bir koşuşturmanın içinde bulurum kendimi. Bakalım bugün sizler için yazdığım tarifleri beğenecek misiniz?
SOSLU BİFTEK
MALZEMELER
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
8 dilim biftek
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Sıvı yağ
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
2 yemek kaşığı salça
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
3 adet orta boy domates
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
10-15 adet arpacık soğan
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
3-4 diş sarımsak
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
1 su bardağı sıcak su
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Kekik
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Karabiber
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Pul biber
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Tuz
YAPILIŞI: Tavaya az
sıvı yağ koyarak kızdırıyoruz.
Biftekleri arkalı
önlü çok az yağda çeviriyoruz.
Biftekleri üzerine
yeteri kadar su koyarak
düdüklüye düzgün bir
şekilde diziyoruz. Üzerine
rendelenmiş domates,
salça ve su karışımını
iyice karıştırdıktan
sonra döküp yayıyoruz.
İsteğe bağlı olarak
arpacık soğan ve ikiye
kesilmiş sarımsakları
ilave ediyoruz.
Son olarak baharatları
da en üste serpiyoruz.
Düdüklü tencerenin
kapağını kapatıyoruz ve
kaynama sesi duyduktan
sonra kısık ateşe
alıyoruz. 20-25 dakika
pişiriyoruz.
MANDALİNALI MUHALLEBİ
MALZEMELER
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
2 su bardağı süt
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
2 su bardağı mandalina suyu
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
1 su bardağı toz şeker
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
1 paket vanilya
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
5 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI: Süt ve şekeri bir tencereye alıp ara ara karıştırıyoruz. Isınmaya başlayınca içerisinden birkaç kaşık alıp, bir kasede nişastayı iyice açıyoruz. Daha sonra mandalina suyunu ve nişastayı yavaşça ilave ediyoruz. Ateşi hafif kısarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz ve hemen vanilyayı ekliyoruz. Servis kaselerine paylaştırıyoruz.
BAHARATLI PİLAV
MALZEMELER
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
2 su bardağı pirinç
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
1 orta boy kuru soğan
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
3 su bardağı tavuk suyu
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
2 yemek kaşığı tereyağı
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Kuru nane
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Karabiber
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Pul biber
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
İsot
![](https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg)
Tuz
YAPILIŞI: Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağı ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavuruyoruz. Yıkanmış pirinçleri soğanlara ilave ederek 5 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatları istediğimiz miktarda ekliyoruz. Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış ve kaynar haldeki tavuk suyundan üç su bardağı ilave ediyoruz. Tuzu da ilave ediyoruz, ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.