Hamur malzemelerini yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp geri kalanını kalıbınızdan biraz büyük açın. Yağlanıp unlanmış tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
Hurmaları kıyın. Dövülmüş ceviz içi, kuru üzüm, kıyılmış hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın.
Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp kafes şeklinde yerleştirin. Fırında pişirin. Fırından alıp üzerine bal dökün.
(8 kişilik)
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
İçi için:
20 adet hurma
100 gr. ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Üzerine:
1 su bardağı bal
Brokoli suflesi
Tereyağını eritip unu, sararana kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Üzerine sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Brokolinin çiçek kısımlarını ince kıyın. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu brokoliye ilave edin. Ilınmış sütlü karışımı ve yumurtaları brokoliye katıp karıştırın.
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Yağlanmış sufle kaplarına pay edip 200 derece fırında pişirin.
(4 kişilik)
MALZEMELER
400 gr. brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 demet taze soğan ve maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Nohutlu balık köftesi
Balığı ince ince kıyın, rendelenmiş soğan, galeta unu, bulgur ve baharatlarla yoğurun. Haşlanmış ve ezilmiş nohudu da katarak iyice yoğurun ve küçük köfteler yapın.
Köfteleri galeta ununa bulayıp bir saat kadar dolapta bekletin. Kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp sıcak servis yapın.
(4 kişilik)
MALZEMELER
500 gr. balık fileto
1 adet soğan
6 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kişniş