4 KİŞİLİK
Halka doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Havuç ve patatesleri temizleyip irice doğrayın, üzerine üç su bardağı su ekleyerek haşlayın. Fazla suyunu süzüp çatalla ezin. Üzerine süt ve şeker katıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavaya alıp kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kavrulmuş soğanı katıp şöyle bir karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra blenderden geçirin. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Izgarada ya da tavada önlü arkalı kızartın. Havuç püresini tabaklara paylaştırın. Yanına biftek dilimlerini yerleştirin. Üzerine kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.
MALZEMELER
800 gr. havuç
4 dilim biftek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
3-4 dal taze soğan
Tuz, karabiber
Cevizli tartolet
6 KİŞİLİK
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açın, yuvarlaklar kesip tart kalıplarına yerleştirin.
Kıyılmış ceviz, yumurta ve şekeri karıştırın, hamurların üzerine paylaştırın.
200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
200 gr. ceviz
1 su bardağı şeker
2 yumurta
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
6 KİŞİLİK
Tarçınlı waffle
Yumurtaları şekerle iyice çırpın.
Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını, tarçını ve vanilyayı da ekleyin. Sütü, unu ve nişastayı yavaşça ilave ederek karışımı akışkan bir kıvama getirin. 10 dakika kadar dinlendirip kaşık yardımıyla waffle pişirme kabının içine dökün.
İstediğiniz sosla ya da dondurmayla ikram edin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı şeker