Soğan, sarımsak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle baharat ve tuzu katın, beş dakika pişirin. Ateşi kısıp unu ilave edin, iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp blender'dan geçirin. Biraz krema ve maydanozla servis yapın.
MALZEMELER
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ununu biraz suyla eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, iri kırıp muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
1/2 su bardağı badem
Fındık kurabiye
Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, nişastayı, pudra şekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri ve kakao karışımını eleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık