
Bulguru yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve şişmesi için 10 dakika bekletin. İçine haşhaş, dövülmüş ceviz ve zeytinyağını katıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın ve dörde bölün. Her parçanın üzerine karışımdan yayın. Yufkayı bohça şeklinde kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın.
MALZEMELER

5 çorba kaşığı köftelik bulgur

1 çay bardağı haşhaş

1 çay bardağı ceviz

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet yufka
Kadınbudu köfte
Pirinci haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Rendelenmiş soğanı ve kıymanın yarısını sıvı yağda kavurun, soğumaya bırakın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, baharatları, haşlanmış pirinci, çiğ kıymayı ve kavrulmuş soğanlı kıymayı iyice yoğurun. Harçtan iri köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.
MALZEMELER

400 gr. kıyma

1 adet soğan

3 çorba kaşığı pirinç

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1/2 demet maydanoz ve dereotu

1'er çay kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

1 su bardağı un

3 adet yumurta
Ispanaklı omlet
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve kızartın. Yağını süzdürüp üzerine ince doğranmış ıspanak ve maydanozu ilave edin. Yumurtaları çırpıp ekleyin. Tuz ve tereyağını koyup kapağını kapatın ve bir-iki dakika bekleyin. Beyaz peyniri üzerine döküp kapağı kapatın. Omleti ters çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesini koyun ve kapağı tekrar kapatıp birkaç dakika daha bekletin.
MALZEMELER

2 adet patates

300 gr. ıspanak

5 adet yumurta

1/2 demet maydanoz

1/2 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı tereyağı

50 gr. beyaz peynir ve kaşar peyniri

1/2 çay bardağı sıvı yağ