İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sarı renkleri ile ilk görüşte cezbedip kendine hayran bırakan, lezzetleri ile de ne kadar iddialı olduklarını damaklarda hissettiren nefis tatları konuk ediyorum... 'Sarışının adı var, esmerin tadı var' sözüne inat, beyaz çikolatalı nefis bir brownie, sarı renkli baharat deyince ismini zirveye altın harflerle yazdıran zerdeçal kullandığımız şahane bir sütlü kahve ve son olarak da bir sarışın lezzet daha olan mısırın sıra dışı sunumunu sizler için hazırladım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle.
SARIŞIN LATTE
MALZEMELER
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
Bir tutam karabiber
Bir tutam toz tarçın
1 yemek kaşığı su
2.5 su bardağı demlenmiş kahve
1 su bardağı badem sütü
1 çay kaşığı bal
SARIŞIN LATTE
YAPILIŞI: Zerdeçal, karabiber, tarçın ve suyu karıştırarak macun kıvamına getiriyoruz. Kahveyi demledikten sonra bal ile karıştırıyoruz. Son olarak hazırladığımız macunu kahvemize ekliyoruz.
SARIŞIN BROWNIE
MALZEMELER
260 gr. beyaz çikolata
125 gr. tereyağ
1 su bardağı şeker
160 gr. un (1 +1/3 bardak kadar)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 adet iri yumurta
50 gr. iri çekilmiş badem
YAPILIŞI: Tereyağ ve çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. İçine şekeri ilave edip çırpıyoruz. Her seferinde bir yumurta olmak üzere, yumurtaları ilave edip iyice karışmalarını sağlıyoruz. Elenmiş kuru malzemelerimizi ve çekilmiş bademi ilave edip, 20-22 santimlik kare kalıba döküp 175 derece ısınmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
BAHARATLI SARIŞIN MISIR
MALZEMELER
4 diş sarımsak
Bir tutam kırmızı toz biber
Bir tutam karabiber
Bir tutam tuz
1 çay bardağı parmesan peyniri
6 yemek kaşığı tereyağ
2 adet misket limonu
6 adet mısır koçanı
YAPILIŞI: Mısırları, tost makinesinde çevire çevire pişiriyoruz. Geri kalan tüm malzemeyi rondoda çekiyoruz.
Sıcakken mısırları hazırladığımız harç ile paneleyerek servis ediyoruz.