Erişteleri 15 dakika haşlayın, süzüp bir kaba alın. Sıcakken içine tereyağını ekleyip karıştırın. Havucu rendeleyin, semizotlarını irice doğrayın. Yumurta, süt ve yoğurdu çırpın. Tüm bu malzemeleri eriştenin içine ekleyip iyice karıştırın ve fırın tepsine boşaltın. Üzerini düzgünleştirin.
Rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 paket uzun erişte
1/4 demet semizotu
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Maden sulu kek
Yumurtaları çırpıp üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp diğer malzemelere ekleyin. Karışımı ikiye bölüp bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Kırmızı biberli haydari
Sarımsağı ezdikten sonra, beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Közlenmiş kırmızıbiberi ve sivri biberi ince doğrayıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine pul biber serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 fincan zeytinyağı yağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 adet sivri biber