8 KİŞİLİK
Tavukları ve halka şeklinde doğranmış sebzeleri kızartın. Unu tereyağında kavurun, süt ekleyip koyu bir beşamel hazırlayın. Fesleğen yaprakları, sarımsak, zeytinyağı ve hardalı robotta çekin. Etleri ve sebzeleri, aralarına beşamel sos dökerek kat kat dizin, üzerine fesleğenli sosu dökün.
MALZEMELER
400 gr. tavuk bonfile
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
Sosu için:
1 demet fesleğen
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1çorba kaşığı hardal
Semizotlu yoğurtlu patlıcan salatası
6 KİŞİLİK
Közlenmiş patlıcanları ve yıkanmış semizotunu çok ince kıyın. Hardal, sirke, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün. Süzme yoğurt ve mayonezi bir kapta karıştırıp salatanın üzerine döküp karıştırın.
MALZEMELER
1/4 demet semizotu
2 adet közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kaşık limon suyu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı hardal ve mayonez
Böğürtlenli muhallebi
4 KİŞİLİK
Tencereye sütü koyun, üzerine yumurta sarısını, şekeri, nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilya ve tarçını koyup karıştırın. Muhallebiyi ılıkken kaplara paylaştırın, üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış böğürtlenleri koyup servis yapın.
MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
1 çay bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı pudra şekeri