Herkese merhaba, gelenekselleşmiş pastane lezzetleri vardır ya hani, işte tam onları hazırlıyoruz bugün. Karantina günlerinde kolaylıkla yapıp ailemizle paylaşacağımız bu tarifler 5 çayları içinse birebir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
SAKALLI POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
4 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İÇİNE:
Sürülebilir dilediğiniz bir peynir
ÜZERİNE:
Kaşar peyniri
Maydanoz
YAPILIŞI: İrmiği su, süt, maya ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapişmayacak kıvama geldiginde mayalanması için bekletiyoruz. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp yuvarlıyoruz. 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca iç malzemesini arasına koyup kaşar peyniri ya da maydanoza buluyoruz.
ACI BADEM KURABİYESİ
MALZEMELER
250 gr. badem tozu
350 gr. toz şeker
6 yumurta akı
2 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Badem tozu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencereye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz. Kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Hamuru soğutuyoruz. O arada limon suyu ilave ediyoruz. Krema sıkma torbasına alıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 2-3 cm. aralıklarla 3 cm. çapında sıkıyoruz. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
COCO KURABİYE
MALZEMELER
3 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 su bardağı Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Bir kabın içinde bütün malzemeleri iyice karıştırıp yoğuruyoruz. Toplandığında olmuş demektir. Dondurma kaşığı veya elimizle yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Hepsi bittikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişiriyoruz.